Alapelveink

Az IPMS egy Angliában 1963-ban alapított, modellezőket összefogó szervezet. Jelenleg több mint 60 országban van jelen és az adott ország makettezőit hivatottak összefogni. A hazai IPMS (továbbiakban IPMS-Hungary) szervezet létrehozásánál az elsődleges szempontunk az volt, hogy legyen egy olyan, a mai klub rendszer mellett működő ernyőszervezet, amely összefogja a hazai makettezést. Ezen belül az elsődleges célunk, hogy a csatlakozó egyesületek által szervezett versenyek azonos elbírálási renddel és kategória beosztással kerüljenek megrendezésre. Az IPMS Hungary továbbá módot keres arra, hogy az utánpótlás nevelés, akár klub, akár mondjuk iskolai keretek között esélyt adjon arra, hogy az általunk választott hobbi a jövőben is sokak kedvenc időtöltése legyen.

Terveink között szerepel egy olyan ingyenes informatikai háttért program kialakítása, amely elősegíti a versenyzők nevezését, illetve a regisztrált makettjeik, eredményeik követését. Ez a rendszer képes lesz a versenyek elő-regisztrációtól akár az online versenykövetésen át az azonnali eredménykiértékelésre is. Mindezt természetesen a kor követelményeinek megfelelően és felhasználóbarát megközelítésben szeretnénk megvalósítani.

 

 

IPMS-Hungary

 

IPMS-HUNGARY KLUBOK

 

Painting School Makett Klub (PSMK) 
Reg szám: 1701
Eleinte tematikus foglalkozásokkal kezdődött a klub története. Ekkoriban Janik Zsolt tartotta ezeket az oktatásokat a Replica Modellszaküzlet alagsorában, akkortájt 2013-at írtunk. Sajnos itt a világítás nem volt túl optimális az ilyen jellegű tevékenységekhez. Éppen ezért egy idő után véget értek az oktatások. Az elkötelezettség viszont megmaradt, így új helyszín keresésébe kezdett. Ekkor Horváth Barna felajánlotta, a jelenleg is központul szolgáló, Hotel Fortuna szálló ebédlőjét. Ezen a helyszínen minden feltétel adott volt, hogy a foglalkozásokat újra indíthassa. (2014) Ebben a fázisban csatlakozott az elgondoláshoz Büte Miklós, aki Janik Zsolttal karöltve újra indította a tematikus oktatásokat. Ezeken a foglalkozásokon részt vevő tanulók kezdeményezésére közel egy évvel később alakult meg a Painting School Makett Klub. Jelenleg 16 aktív tagot magába tömörítő klub folyamatosan bővül.
A klub weboldala

 

Magyar Makettezőkért Egyesület (MME)
Reg szám: 1801
 
 

IPMS HUNGARY ÚJSÁG

INGYENESEN LETÖLTHETŐ IPMS MAGAZIN HASZNOS TRÜKKÖKKEL ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓKKAL CSAK IPMS TAGOK RÉSZÉRE.
2017 / 1 SZÁM

 

I'm a Paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me and you can start adding your own content and make changes to the font.


I’m a great place for you to let your users know a little more about you. If you want to delete me just click on me and press delete.

 

 

2017/2 SZÁM

 

I'm a Paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me and you can start adding your own content and make changes to the font.


I’m a great place for you to let your users know a little more about you. If you want to delete me just click on me and press delete.

 

2017/3 .SZÁM

 

2017/4. SZÁM

 

2017/6. SZÁM

 

2017/5. SZÁM

 

2017/7. SZÁM

 

"Modellezők írják a a modellezőknek"

AKKREDITÁCIÓS MESTERLEVELESEK LISTÁJA

 

Regisztrációs szám Készítő Makett neve Érvényességi idő Letöltés 
A1701 Kovács Gábor Albatros D5 2020.09.02
A1702 Sármány Zoltán P-47D Thunderbolt 2020.09.02
A1703 Vereb Árpád Toyota Selica Twin Cam 2020.09.02
A1704 Pálfi Balázs Giepard 2020.09.02